de Koffiefilter #50 met Iekeliene Stange

2 Posted by - 26 juni 2014 - Koffiefilter

Afgelopen jaar waren Iekeliene Stange en ik klasgenoten aan de Gerrit Rietveld Academie waar we samen het Oriëntatiejaar volgden. Elke zaterdag schilderen, vormgeven of eieren een nieuw bestaan geven. Dat leverde altijd weer voldoende input op voor een gesprek op de fiets terug naar huis. Voor de Koffiefilter #50 sprak ik met Iekeliene over de kracht van creëren en vertrouwen in dromen. ‘Ik creëer elke dag nieuwe dromen, soms moet je van sommige een beetje proeven.

Kracht van creëren
Het is 9 uur ’s ochtends als ik Iekeliene’s huis binnenstap. Ze is druk aan het opruimen, want er komen zo Airbnb gasten die haar appartement voor een aantal dagen huren. Zonder dat ik iets hoef te vragen ontstaat er een gesprek terwijl we samen verder opruimen. Iekeliene vertelt: ‘Ik slaap maar een paar uur per nacht. Ik heb nu zo veel energie om te creëren, te bouwen en nieuwe projecten uit te werken. Het is gek, maar daar groeit m’n energie alleen maar meer van en ontstaat er van alles nieuws.’ Momenteel verbouwt ze zelf haar zolder van weinig m2 om tot uniek appartement waar ze zelf wil gaan wonen. Haar huis wil ze dan meer verhuren om met dat geld haar weeshuis in Nepal te ondersteunen. ‘Ik leef een geïmproviseerd leven. Ik doe eigenlijk alles op m’n intuïtie en dat is voor de buitenwereld soms niet te volgen’, zegt ze. Verder verdient Iekeliene haar geld als model waarvoor ze onregelmatig over de wereld reist. ‘Ik kan mezelf nu gunnen en toestaan dat dit werk doe omdat ik inzie dat ik hiermee eigen projecten in kunst, fotografie of iets anders kan financieren. Als ik mooie dingen creëer kan ik anderen er in meenemen en inspireren om zichzelf te zijn.’ Als fotografe droomt ze nu van een expositie van haar eigen werk in New York. Een droom die werkelijkheid mag worden.

Creëer nieuw dromen
Met wat we leren op de Rietveld en door nieuwsgierig naar de wereld te kijken, hebben we allebei altijd nieuwe ideeën en dromen om uit te werken. Soms ervaar ik al die mogelijkheden zelf wel eens als een overload. Wat doe je dan met die onrust? Iekeliene vertelt: “Ik werk nu aan m’n vertrouwen in het leven en om de onrust die ik voel te zien als een flow. Creëer altijd nieuwe dromen. Als je deze dromen volgt dan denk ik dat alles zal gebeuren wat die dromen zal verwezenlijken. Vertrouw op dat wat er kan ontstaan.’ Zelf heb ik ook geleerd om je (ondernemers)dromen uit te spreken. Ze niet alleen maar in je hoofd te beleven, maar ook te benoemen. Hierdoor heb ik ontdekt dat er altijd mensen zijn die je willen helpen bij het realiseren van deze droom en dat er nog meer mogelijk is dan je ooit had durven ‘dromen’.

Iekeliene beschreef de Koffiefilter met een gedicht dat zij ooit kreeg van een vriendin.

‘My heart dreams the possibility and writes with invisible ink,
Without fear, without limitations
The sound for a new world. 
It realizes the truth:
Life is simple,
The universe itself is love
I create reality.’
– schrijver onbekend.

De Koffiefilter
Met een persoonlijke koffiefilter nodigt Marie Louise voor elke donderdag iemand uit om met een kop koffie samen van gedachten te filteren. Na afloop lees je op dekoffiefilter.nl over de opvallende, leuke of leerzame punten uit het gesprek en zo staan er eind dit jaar 52 koffiefilters vol inspiratie, ontdekkingen en energie online.

No comments

Leave a reply

de Koffiefilter, elke donderdag versgezet in je inbox

* = verplicht veld